Inicio > Blogs de Badalona > Gestos, gestió i política

Gestos, gestió i política

El nou govern d’esquerres de Badalona ja camina, però a diferents velocitats.

D’una banda es mou amb dinamisme en la política dels gestos: Les entitats al balcó de l’Ajuntament el dia del Ple d’Investidura, dissoldre la unitat Omega de la Guàrdia Urbana, reunir-se amb la PAH, intentar que torni a rajar agua de les fonts, la recepció al consistori de la “Marxa per una Catalunya sense atur, precarietat, pobresa i desigualtat”, o l’anunci de les 25 mesures urgents. Són gestos polítics, que estan molt bé, i que visualitzen l’important canvi que una part majoritària de la societat badalonina ha demanat. Però els gestos, si no van acompanyats de gestió i de capacitat política, al final correm el risc que no es transformin en accions concretes.

D’altra banda la gestió municipal no acaba d’arrencar. Tot i que és normal, i fins a cert punt comprensible, al nou govern li està costant posar en marxa la maquinària municipal, i la presa de decisions sembla excessivament lenta. Perquè una ciutat funcioni no es poden fer tres reunions per cada decisió a prendre. La realitat al final és molt més tossuda, i demostra que reunir-se amb la PAH el primer dia de mandat, malauradament no atura els desnonaments.

La capacitat d’eficiència en la gestió va molt relacionada amb la capacitat de fer política, en el sentit més teòric i segurament més clàssic del terme. Guanyem, ERC i ICV van decidir iniciar aquest nou camí en solitari, formant un govern en minoria.

Aquesta situació els deixa enfront d’una oposició amb 17 regidors, és per això que el govern necessita una molt alta capacitat política per poder convertir els gestos en gestió, i la gestió en realitats. A hores d’ara la mateixa capacitat i visió política que ha mancat per fer un govern estable, està mancant també per aconseguir els primers acords al Ple, i cal recordar que la responsabilitat d’aprovar les iniciatives al Ple és sempre del govern, no de l’oposició.

Amb un govern d’esquerres amb majoria absoluta, avui ja podria estar el cartipàs aprovat, les empreses municipals amb els nous consells d’administració i amb el personal directiu treballant, i amb un equip de govern amb l’experiència i la tranquil·litat per poder fer funcionar l’Ajuntament i que els canvis no es quedin en paraules.

En aquest sentit s’ha trobat a faltar el lideratge de l’alcaldessa Mª Dolors Sabater, que a la fi és la màxima responsable. Sobta l’argument del govern que no podien esperar dos o tres dies per acabar de negociar amb els socialistes després de la investidura, quan l’inici de les negociacions va endarrerir-se una setmana perquè Guanyem fes una assemblea el dissabte següent de les eleccions. Potser pagava la pena “perdre” tres dies més a canvi de guanyar quatre anys d’estabilitat.

Ara és l’hora de fer molta política, d’arribar a acords i pactes, i per això calen lideratges forts i mantenir tots els ponts de diàleg oberts pel bé de Badalona.

Atentament i a títol personal,

Christian Carneado

 1. 9 julio, 2015 de 16:19

  Muy bien definido.
  Buen trabajo y excelente reflexión.
  Manel Esteban

 2. Carlos Antunez
  9 julio, 2015 de 13:31

  Ya estáis mendigando que os vuelvan a ofrecer gobernar con ellos. Que triste, amenazar con bloquear los nombramientos en los consejos de administración y las políticas que pretendan aprobar en los plenos para que os ofrezcan un puesto. Tan desesperados estáis??? Me niego a que estéis con nuestra alcaldesa. Lo mejor que ha hecho hasta ahora es no incluiros en el gobierno municipal. 30 años destrozando la ciudad y encima mendigando volver a hacerlo. Espero que los que apoyamos a Dolors no tengamos que arrepentirnos de ello

 1. No trackbacks yet.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: