Inicio > Blogs de Badalona > La #Badalona d’esquerres, fem-ho bé.

La #Badalona d’esquerres, fem-ho bé.

Adéu Xavi, adéu a la dreta. Benvinguda a la Badalona social, benvinguda a la Badalona d’esquerres.

Badalona és d’esquerres i és plural, així ho han decidit els veïns i veïnes. Aquesta pluralitat (alguns li diuen fragmentació), d’esquerres i de dretes, és la que ha fet que el Partit Popular perdi un regidor, i s’hagi guanyat estar a l’oposició.

Ja s’han fet molts anàlisis dels resultats i ara ja no és temps de mirar enrere, sinó de preparar un futur il·lusionant per una nova Badalona, per una nova manera de fer política amb la ciutat i amb els ciutadans. És l’hora aprofundir en la democràcia, de la participació ciutadana, és l’hora d’estar al costat de les persones que ho passen malament, i és l’hora de recuperar la dignitat de la ciutat.

Fem-ho bé. L’esquerra progressista i transformadora de Badalona (Guanyem Badalona, PSC, ERC i ICV-EUiA) suma 14 regidors, majoria absoluta. Mentre que la dreta (CiU, PP i C’s) en suma 13. Aquest és el veritable eix polític on ens juguem el futur: esquerra-dreta. El mandat dels ciutadans és clar, necessitem un govern molt sòlid d’esquerres, per fer front als 13 regidors de la dreta. La ciutadania no entendria una falta d’acord.

Ara cal treballar de valent, en silenci i deixant de banda l’efervescència de la nit electoral. Cal posar a sobre de la taula els programes electorals, i marcar totes les coincidències, que en són moltes. Cal posar a sobre de la taula la ideologia i els valors, i també marcar les coincidències, que també seran moltes. Cal deixar les diferències cap al final, i també és molt necessari ser sincers i establir les línies vermelles de cadascú, i fer-ho al principi.

Un gran acord de ciutat implica també renúncies personals i col·lectives, amb una esquerra que té 5+4+3+2 regidors no poden existir ni posicions maximalistes ni intransigències ideològiques d’àmbit supramunicipal, perquè en cas contrari, no estaríem pensant en Badalona.

Tothom ha de tenir clar que es tracta de governar la ciutat, i fer-ho bé.

Tenim al davant la possiblitat de donar un gran exemple de la nova cultura democràtica que marcarà els propers anys. A Espanya, Catalunya i Badalona s’ha acabat el bipartidisme i les formes clàssiques de fer política.

Fa quatre anys Badalona va ser el laboratori del Partit Popular a Catalunya. Avui el repte és fer que Badalona sigui l’exemple a seguir d’una nova cultura democràtica. Ho tenim a les nostres mans.

Fem-ho bé.

Atentament i a títol personal,

Christian Carneado

  1. tona
    27 mayo, 2015 de 10:14

    No crec que tinguis que posar dins del mateix sac a CiU, PP i C’s, tots seran de dretes o centre dretes en el cas de CiU, però cal diferenciar els que son espanyolistes i els que son catalanistes, hi ha una GRAN diferència!!!
    Atentament i a títol personal!!!

  1. No trackbacks yet.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: