Inicio > Blogs de Badalona > Il·lusió pel canvi a #Badalona

Il·lusió pel canvi a #Badalona

Aquests dies a Badalona hi ha una estranya convivència entre les activitats pròpies d’una campanya electoral i les festes de maig, situació que es repeteix cada quatre anys, i que si res no canvia seguirà sent així durant molts i molts anys.

A aquesta coincidència de Festes i les eleccions també s’afegeix l’arribada del bon temps, conseqüència d’això és que la gent de Badalona està molt més al carrer, fent activitats a l’aire lliure, passejant, omplint terrasses, anant a la platja, als actes culturals, als concerts…

També és un bon moment per copsar com respiren els badalonins i badalonines electoralment, i així com fa quatre anys la sensació al carrer era favorable al Partit Popular, avui la sensació és molt diferent. A Badalona s’està preparant un gran canvi, no només d’un partit per un altre, sinó un canvi de maneres de fer, un canvi de cultura democràtica. 

En aquests darrers quatre anys s’ha produït a nivell d’Espanya un moviment social, que neix el 15-M a Madrid, que busca en canvi social des de la política, i no des de l’abstencionisme com a queixa al sistema. En aquest context neixen partits com Podemos, Guanyem, o creixen partits com la CUP. Aquest és un aspecte que tindrà molta influència a les eleccions municipals a Badalona, donat que un grup molt important d’electors que abans expressava la seva desafecció per la “vella” política en forma d’abstenció, vot en blanc o vot nul, ara té ganes d’anar a votar. 

Conseqüència d’aquesta situació és que a les eleccions municipals, tradicionalment molt abstencionistes (a Badalona la mitjana és d’un 48% de participació), augmentarà d’una forma notable la participació, i que els vots en blanc i nuls (3.936 al 2011) aquesta vegada trobaran un partit destinatari. 

Aquest augment de participació serà sobretot d’esquerres, d’una esquerra plural que busca sumar pel canvi, i que provocarà un ajust a la baixa en els percentatges de vot de la resta de forces polítiques.

Els veïns i veïnes de Badalona volen propostes, volen compromisos i projectes. La política de paraules buides ja va acabar.

El Partit Popular de Badalona s’ha presentat a les eleccions municipals sense programa electoral, això és la conseqüència de no tenir projecte de ciutat, i conseqüència de la supèrbia del seu candidat. És un falta de respecte als ciutadans el pretendre que amb un parell d’eslògans que només busquen la polèmica, pretenguin guanyar unes eleccions, i molt menys governar una ciutat.

El programa electoral del Partit Popular és un full en blanc, literalment. Algú s’imagina que el PP tingués que fer un acord programàtic sense tenir programa? És de bojos. Intenten amagar la seva inoperància darrera la polèmica, i no se n’adonen que la nova política exigeix compromís amb la societat i amb els teus votants. 

La nova política també exigeix dir la veritat, no mentir. La mentida es paga a les urnes. El Partit Popular ha fet un vídeo de campanya fent-se seu el Passeig Marítim, quan tothom sap que va ser obra de l’anterior govern.

Totes les persones que lícitament pensen votar al Partit Popular han de demanar, fins i tot exigir el programa electoral, com mínim tenir-lo a disposició per poder decidir el seu vot en base a un projecte.

Un partit polític que es presenta a les eleccions sense programa electoral, i a és a més l’única obra que pretén vendre pertany el govern anterior, l’únic que es mereix és estar a l’oposició. I que d’aquí a quatre anys presenti un programa, a poder ser propi i sense mentides.

Atentament i a títol personal,

Christian Carneado

  1. Aún no hay comentarios.
  1. No trackbacks yet.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: