Inicio > Blogs de Badalona > La derivada andalusa a #Badalona

La derivada andalusa a #Badalona

Tot i que no es poden comparar les eleccions andaluses amb les eleccions municipals que tindran lloc el 24 de maig a Badalona, sí que existeixen elements a tenir en compte, igual que amb la participació del 9N.

grafico_resultadosAndslucía

D’una banda s’ha demostrat quelcom que ja es podia intuir, i és que Podemos ha arrossegat moltíssims votants d’Izquierda Unida, ideològicament són partits que coincideixen en molts aspectes, com a reconegut el mateix Alberto Garzón, però la frescura de Podemos ha provocat una caiguda amb estrèpit d’IU.

D’altra banda trobem un altre element molt interessant que resumiré en paraules del ministre d’exteriors Manuel Garcia Margallo: “Cuando la derecha y el centro-derecha va dividido a las elecciones, gana la izquierda”. Aquesta afirmació la deia en referència a la forta fuita de vots del PP cap a Ciutadans, i com C’s és identificat clarament com un partit de dretes i una alternativa per al votant de dretes cansat del PP.

Captura de pantalla 2015-04-01 a la(s) 08.19.36

I el darrer aspecte no menys important, ni Podemos ni Ciutadans van restar vots al PSOE de Susana Díaz.

Salvant totes les distàncies i amb prudència, és obvi que a Badalona Guanyem Badalona juga el paper de Podemos a Andalusia, i per tant es pot produir una fuita de vots molt important des de ICV-EUiA. Sobretot si tenim en compte que un grup molt significatiu d’ICV, inclòs l’expresident del grup municipal Carles Sagués, s’ha integrat en Guanyem Badalona. No es pot quantificar la pèrdua que patirà ICV-EUiA, però serà considerable tenint en compte que ara mateix tenen 3 regidors.

A les darreres eleccions municipals Ciutadans va obtenir 942 vots (1,17%). A data d’avui la marca Ciutadans està més consolidada a nivell nacional, però a nivell local són grans desconeguts, inclòs el seu candidat (que fa 4 anys va ser el candidat a l’alcaldia de Sant Adrià del Besós, curiós). Milloraran els resultats però es poden trobar amb dificultats per superar el 5% mínim per obtenir representació. El més rellevant és que el seu creixement, molt o poc, pot resultar un cop molt dur a les aspiracions d’Albiol per guanyar les eleccions.

Albiol, conscient que perdrà molts vots, està plantejant una campanya per consolidar el vot “albiolista”, però no està fent una campanya per captar un altre tipus de votant.

Tot el vot que Albiol va asfixiar al 2011 a PxC segurament el continuarà tenint, però tota la gent que de bona fe va votar i que ara se senten enganyats i estafats pel Partit Popular tant a nivell local com estatal, canviarà el seu vot.

Amb aquesta situació, no hem d’oblidar que el passat 9N van participar a Badalona 50.000 ciutadans, que de ben segur no votaran al Partit Popular a les municipals.

Badalona està preparada pel canvi, i Badalona necessita un canvi. Però aquest canvi ha de ser seriós. La confluència és un concepte que de tant utilitzar-lo a Badalona està passant de ser la solució a convertir-se en un problema.

La confluència per definició ha d’unir, i no dividir. I a Badalona la “confluència” ha dividit a ICV-EUiA, ha dividit a Podemos, i ha minimitzat a la CUP que perd una marca electoral consolidada i ben treballada.

Necessitem una esquerra forta perquè Badalona tingui un govern sòlid de progrés. La confluència a Barcelona sembla que s’ha fet bé, però a Badalona per moments està donant mala imatge.

Per sort tant el PSC com ERC, cridats a ser pal de paller del nou govern de progrés de Badalona, estan fent un treball seriós allunyats de les trampes que, segurament sense voler, està generant la confluència.

A mes i mig del canvi, bona Setmana Santa a tothom.

Atentament i a títol personal

Christian Carneado

  1. Aún no hay comentarios.
  1. No trackbacks yet.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: