Inicio > Blogs de Badalona > 2015: L’any del canvi a #Badalona

2015: L’any del canvi a #Badalona

Vaig votar l’Albiol el 2011 però no ho tornaré a fer. M’ha decebut amb el tema dels llibres, entre d’altres”; “Sólo nos dicen mentiras y nos están tratando muy mal“; La promesa dels llibres de text gratuïts va ser un engany en tota regla”;  “Ja em va enganyar un cop i no ho farà dos”; “Los vecinos queremos que se nos escuche“; “Sigo esperando el piso, sólo ha habido mentiras“; “L’Ajuntament fa i desfà a esquenes del barri, dels veïns i col·lectius”; “Donar la culpa als altres és una excusa de nen petit”.

Aquest any 2015 serà l’any del canvi. Els ciutadans de Badalona diran la darrera paraula mitjançant el seu vot a les eleccions municipals del proper mes de maig. Tot i així, els veïns ja estan parlant molt més clar que Garcia Albiol i també tenen clar que “Albiol no repetirà”.

He volgut començar aquest article donant altaveu a les paraules de molts veïns i veïnes, opinions públiques i publicades a la premsa en els darrers mesos, i opinions que no podem escoltar ni llegir als mitjans públics de Badalona.

Uns mitjans públics que aviat tindran un nou conseller delegat que garantirà la pluralitat durant els mesos que resten de legislatura, tot i els intents desesperats del PP per mantenir el control. La situació de censura és tan gran que, només a tall d’exemple, el debat dels grups municipals que s’ha de realitzar mensualment s’està realitzant cada 6 mesos. En canvi, l’entrevista mensual a l’alcalde mai no s’ha deixat d’emetre.

Davant d’un govern local que agonitza i que no pot oferir obra de govern, Albiol sempre ha tingut clara la recepta que necessita: control dels mitjans de comunicació, jugar a la confusió entre partit i Institució, intentar convertir en extraordinari allò que és ordinari, i de passada apropiar-se de l’obra de govern que no es seva. 

Quan un governant necessita exercir un control absolutista dels mitjans de comunicació és per un motiu: la necessitat de generar un relat virtual favorable davant una realitat al carrer que és totalment contrària. I el cas és que, com més manifestament contrària és l’opinió pública als carrers de Badalona, el nivell de manipulació augmenta. Només cal llegir els darrers números de la revista municipal Bétulo.

L’altre ingredient de la recepta del bon manipulador és jugar intencionadament a confondre institució i partit, de forma que quan els ciutadans de Badalona reben una carta no la signa ni l’alcalde de Badalona ni el candidat del Partit Popular Xavier Garcia Albiol, sinó que la signa “AlbiolAlcalde” acompanyat d’un lema propietat de l’Ajuntament.

Aquest govern del Partit Popular també té el mèrit d’intentar vendre activitat ordinària d’un Ajuntament com si fos la gran gestió política de l’any. És a dir, que s’asfaltin quatre carrers o que la contrata de neteja faci la seva feina no és cap activitat extraordinària, es fa a qualsevol ajuntament.

I és clar, si després de 4 anys de govern no has fet res… Què diu el manual del bon manipulador? Intenta apropiar-te d’allò que no és teu. I efectivament, ara Albiol intenta enganyar els ciutadans dient que iniciatives de l’anterior govern com ara Passeig Marítim, el Centre Cívic i Cultural El Carme, el nou CAP del Gran Sol o la contrata de neteja, són obra seva. 

A Badalona el govern del PP ens diu que no hi ha diners per ajudar al Banc d’Aliments, però en canvi sí que n’hi ha per augmentar un 35% (55.000€) el pressupost de la Cavalcada de Reis en any electoral, i que l’organitzi una empresa que no és de Badalona.

Això ens recorda que no ens governa Albiol, sinó el mateix Partit Popular que a Espanya ens diu que no hi ha diners per a la Dependència, però d’un dia per l’altre apareixen 1.350 milions d’euros pagats al comptat a l’empresa ACS per la indemnització del projecte Castor. És innegable que són el mateix partit polític, i que les persones no són la seva prioritat. 

A Badalona i a Espanya el Partit Popular d’Albiol i Rajoy ja no enganya ningú, i tots dos es sotmetran a les urnes aquest 2015. L’any del canvi.

Atentament i a títol personal,

Christian Carneado

  1. Aún no hay comentarios.
  1. No trackbacks yet.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: