Inicio > Blogs de Badalona > Albiol, #Badalona et xiula!

Albiol, #Badalona et xiula!

El passat diumenge l’alcalde de Badalona Xavier Garcia Albiol va rebre una sonora xiulada mentre es dirigia al públic que esperava l’inici de la “suelta de vaquillas” al barri de Sant Joan de Llefià.

Segur que no serà el primer ni el darrer alcalde xiulat pels ciutadans, però quan resten onze mesos per les eleccions municipals, no és una xiulada qualsevol, ni amb un públic qualsevol, ni a un barri qualsevol. Fa tan sols tres anys, aquest mateix públic oferia a l’alcalde tancats aplaudiments. Què ha canviat en tres anys?

La gent s’ha cansat d’esperar i se sent enganyada. D’esperar unes promeses que mai no han arribat, com l’augment de la seguretat, els llibres de text gratuïts o l’abaixada d’impostos. D’esperar una gestió municipal que és inexistent en àmbits tan vitals com l’ocupació, els serveis socials o l’urbanisme, i s’ha cansat d’esperar un govern honest que actuï amb mà ferma davant les imputacions per corrupció dels seus membres.

Després d’aquest temps de govern del PP d’Albiol, si fem una mica de balanç la conclusió és molt decebedora. Un bon govern té l’obligació durant el seu mandat de transformar la ciutat a millor, física i socialment. Quatre anys després del govern d’Albiol, la ciutat estarà exactament igual o pitjor que abans.

El desenvolupament urbanístic de la zona del Gorg ha estat inexistent durant aquests tres anys, una actuació que és prioritària per a Badalona i que haurà de ser un nou govern qui la tiri endavant. El futur Museu del Còmic, és això… futur. El nou estadi de futbol de Badalona també és qüestió de futur. De la “piscina d’Albiol”, de 12 milions d’euros, no arribarem a veure ni la primera pedra. La reforma del Mercat Maignon també serà futur.

És obvi que el govern del PP a Badalona viu més còmode prometent, que no pas fent. I després es preguntaran per què xiulen l’alcalde…

És bo tenir memòria, i recordar com es va transformar la ciutat durant la legislatura anterior 2007-2011. A Badalona vam veure com arribava la nova línia L10 del metro a Llefià, a La Salut i al Gorg, i com la L2 arribava a la plaça Pompeu Fabra. Per cert, una gran plaça que també es va realitzar durant la legislatura anterior i que ha canviat per complet la imatge del Centre de Badalona. També cal destacar el nou Passeig Marítim que ha donat la vida al barri del Front Marítim, i que també es va fer abans que el PP arribés al govern de la ciutat, com també va ser el cas del Nou Centre Cívic de El Carme.

Obra govern anterior legislatura

Algú podrà dir que s’estan fent obres de millora a la ciutat. És clar que sí, faltaria més que no es realitzessin! Forma part de les obligacions de qualsevol govern i de les necessitats de qualsevol ciutat. Però tot i els intents de manipulació i d’intentar fer passar l’activitat ordinària per extraordinària, el cert és que no s’està fent a Badalona ni un 30% de les obres de millora que es van fer a l’anterior legislatura. I la gent ho sap i ho veu.

La comparació parla per si sola, crec que no cal afegir res més.

Que la inauguració més important que consideri el govern sigui una estàtua del Manolo Escobar diu molt poquet en favor d’Albiol i el seu equip.

El proper executiu de Badalona tindrà molta feina. Sobretot perquè haurà de realitzar la seva feina, més tota la que no ha realitzat el govern del PP d’Albiol, i que és molta.

Fa poques setmanes aprofitava aquestes línies per argumentar que a Badalona s’està coent un canvi de govern, i que segurament tot apunta a un govern de progrés. La setmana passada l’expresident d’Òmnium Cultural a Badalona, Marcel Mauri, començava el seu article a El Tot dient Hi ha nervis. Molts nervis. I no m’estranya. Per primera vegada, des del maig de 2011, l’alcalde Xavier Garcia Albiol veu com la seva reelecció està en entredit”.

Com veuen cada cop som més les persones que des d’àmbits diversos de la societat badalonina “xiulem” en la mateixa direcció, tant és si ho fem des d’un article d’opinió o des d’una improvisada plaça de toros a Llefià.

Salutacions, i a títol personal

Christian Carneado

  1. Aún no hay comentarios.
  1. No trackbacks yet.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: