Inicio > Blogs de Badalona > Badalona tendeix a un govern de progrés

Badalona tendeix a un govern de progrés

Badalona està preparada pel canvi, i Badalona vol el canvi. Aquesta conclusió és la que es desprén dels resultats de les passades eleccions europees a la nostra ciutat.

Sense entrar en un farragós anàlisi de vots i percentatges, dels passats comicis europeus se’n deriven tres aspectes a destacar, i que tindran influència en les properes eleccions municipals.

En primer lloc el PSC torna a guanyar les eleccions en un context de gran pèrdua de vots a nivell d’Espanya i Catalunya. I és que els socialistes, després de les eleccions municipals de maig de 2011, han guanyat totes les eleccions a la ciutat: Generals de novembre 2011, Autonòmiques novembre 2012, i Europees maig 2014. Això ens indica que el PSC és l’únic partit d’esquerres que veritablement és alternativa per si mateix al govern del PP a Badalona, i que és un partit amb una base de vot molt àmplia a la ciutat.

En segon lloc, destacar l’excel·lent resultat d’ERC tant a Catalunya, com a Badalona. Històricament els resultats d’ERC al consistori badaloní van directament relacionats amb la situació nacional. Quan a Catalunya el vent bufa a favor d’ERC, a Badalona obtenen bons resultats. I no cal dir que ara mateix els republicans es troben en el millor moment de la seva història. En conseqüència, és de preveure que obtinguin un molt bon resultat a les properes municipals, a costa de disputar-se una bona part dels vots amb CiU al centre de Badalona.

En tercer lloc, queda palès que Garcia Albiol ha perdut aquestes eleccions a Badalona. Albiol, coneixedor que la marca PP és ara mateix un problema, va voler posar a prova la marca “Albiol” en aquestes europees, convençut que va sobrat. El tret li ha sortit per la culata, i ara mateix el PP local està instal·lat en els nervis d’una marca que va a menys i de la figura de l’alcalde Albiol que després de tres anys pateix l’erosió del desgovern, de les mentides, i de les imputacions per corrupció dels seus regidors.

Sense cometre la temeritat d’extrapolar els resultats de les europees a les municipals, ja veuen que les tendències condueixen cap a la fi del PP i l’albiolisme a Badalona, i obren claríssimament la porta d’un govern de progrés i d’un govern d’esquerres a la ciutat. El desgast del PP d’Albiol, el lideratge de les forces d’esquerres amb el PSC al capdavant, la millora d’ICV-EuiA, i un excel·lent resultat d’ERC fent “opa hostil” sobre els votants de CiU és una combinació molt probable pel 24 maig del 2015.

I és que, no tan sols els resultats ens indiquen aquestes tendències, sinó que són els nostres dirigents polítics qui amb els seus fets i paraules confirmen i corroboren les tendències que acabo d’exposar.

El 26 de maig l’alcalde del PP Garcia Albiol escriu: “Después de este paréntesis electoral, sigo dedicado a lo mío que es Badalona”. Això ho declara després d’intentar ser l’estrella de la campanya electoral, obviant totalment de la publicitat dels actes electorals tothom menys ell, inclosa la vicepresidenta del govern espanyol Soraya Saenz de Santamaría. Algú pensa que si el PP hagués obtingut un bon resultat a Badalona, Albiol ho consideraria un parèntesi? Pocs dies després, mitjançant també les xarxes socials, Albiol carrega directament i molt gratuïtament contra el PSC, una altra demostració de debilitat i un reconeixement implícit que l’adversari polític està molt aprop i amb capacitat de destronar.

Imagen para Post miting albiolOn és Soraya Saenz de Santamaría? I l’Alícia Sánchez Camacho? I Santiago Fisas? 
Aquestes eleccions les ha perdut Albiol a Badalona

Per la seva banda, Ferran Falcó no va esperar a les eleccions europees per veure per on podia venir el risc electoral per CiU a Badalona. Va ser a principis de febrer, coincidint amb la proclamació oficiosa d’Oriol Lladó com a candidat d’ERC a l’alcaldia de Badalona, quan Ferran Falcó va fer un subtil canvi d’intensitat pel que respecta a l’activitat política local de Badalona. Sobretot mitjançant el seu perfil a Facebook es pot comprovar aquest canvi coincidint amb aquestes dates. És també un reconeixement implícit del risc que suposa per CiU a Badalona (i a Catalunya) l’excel·lent moment polític d’ERC.

I va ser el candidat socialista Jordi Serra qui la mateixa nit electoral va declarar davant les càmeres de TeleB que aquest resultat electoral indicava una tendència al canvi, però sobretot que caldrà treballar molt i de valent per aconseguir un govern progressista i d’esquerres a Badalona.

A menys d’un any per les eleccions l’alternativa tendeix a ser realitat.

  1. Aún no hay comentarios.
  1. No trackbacks yet.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: